Powder brows

Ombré Powder Brows

Vroeger ook iets té enthousiast geweest met je pincet waardoor je nu dunne wenkbrauwen hebt of plekjes waar geen haartjes meer willen groeien? Iedere ochtend is het weer een klus om je wenkbrauwen bij te tekenen of poederen. En dan heb je altijd 1 wenkbrauw die gelijk perfect zit en de ander die maar niet wilt lukken.
Met Ombré Powder brows stap je je bed uit en ze zijn perfect. Heel natuurlijk, alsof ze met een poeder zijn aangezet. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je wenkbrauwen ongelijk zitten of dat de één donkerder is dan de ander. Kale plekjes zijn opgevuld en de vorm en kleur passen perfect bij jouw gezicht! Heerlijk wakker worden, geen stress meer om op tijd de deur uit te komen en je ziet er altijd mooi en verzorgd uit.

Ombré Powder Brows zijn de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up voor de wenkbrauwen. Bij Ombré Powder Brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter in geschaduwd met naar de punten toe donkerder, waardoor het een mooie overloop heeft, maar ook heel zacht en natuurlijk oogt.

Met de Ombré Powder Brows techniek wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd met een PMU apparaat, waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Het resultaat is semi permanent. Dat houdt in dat je gemiddeld na 1,5 jaar de wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om er langer van te genieten.

Alle voordelen op een rijtje:

• Geschikt voor alle huidtypen: droog/vet/gecombineerd/grove poriën;
• Zeer geschikt voor de rijpe huid;
• Heel natuurlijk poedereffect;
• Wakker worden met perfecte symmetrische wenkbrauwen;
• Of je nu gaat sporten, door een regenbui fietst of naar de sauna gaat, je wenkbrauwen zijn altijd on fleek;
• Geen beschadiging van de huid. Beauty by Eden beschikt over de allernieuwste apparatuur en de beste pigmenten;
• Zeer goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen;
• Je hebt er tot 1,5 jaar plezier van (hierna is het tijd voor een Touch Up);
• Bijna geen roodheid of zwelling, waardoor je dezelfde dag weer aan het werk kan;
• De behandeling is minder pijnlijk dan microblading;
• Je behoudt je eigen wenkbrauwharen.

Hoe ziet de Powder Brows behandeling er bij Beauty by Eden uit?

• Intake gesprek: hierin bespreken we uitvoerig de persoonlijke wensen, vorm en kleur. Het toestemmingsformulier wordt ingevuld, eventueel medicijn gebruik en allergieën worden besproken zodat we kunnen nagaan of permanente make-up geschikt is voor jou. Er worden foto’s gemaakt van de wenkbrauwen.
• De huid wordt schoongemaakt en door middel van verschillende meettools worden de wenkbrauwen perfect uitgemeten en voorgetekend.
• Samen bespreken we de vorm en doen eventueel nog aanpassingen.
• Door naar de kleur van de huid en het haar te kijken en persoonlijke wensen bepalen we de kleur van het pigment.
• Pas als je helemaal tevreden bent kunnen we beginnen met het pigmenteren van de wenkbrauwen.
• Als de behandeling klaar is worden de wenkbrauwen schoongemaakt en worden er weer foto’s gemaakt.
• De nazorg wordt uitvoerig besproken.
• Na 6-8 weken kom je terug voor de nabehandeling.

De eerste behandeling zal in totaal ruim 3 uur duren en bestaat uit: bespreken van de wensen en mogelijkheden (intake), voortekenen, kleurkeuze en de behandeling zelf.

De nabehandeling duurt 1 tot 1,5 uur.

Veelgestelde vragen

Hoe worden Ombré Powder Brows gecreëerd?
Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald/hygiëne module in de lederhuid geplaatst. Dit lijkt op tatoeëren maar in de permanente make-up wereld noemen wij dit pigmenteren. Met het PMU apparaat kunnen we een zachte poeder effect creëren.

Beauty by Eden werkt uitsluitend met hoge kwaliteit pigmenten en apparatuur, zodat het resultaat zo lang mogelijk blijft.
Bang dat de behandeling pijn doet? Klanten geven aan dat het epileren van de wenkbrauwen vervelender is.

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt de Ombré Powder Brows behandeling ruim 3 uur. Tijdens de intake wil ik graag weten wat jouw wensen en verwachtingen zijn. In eerste instantie zal ik de wenkbrauwen voortekenen aan de hand van de vorm van je gezicht en uiteraard jouw wensen. Indien jij akkoord gaat starten we met de permanente make-up behandeling.
Na de behandeling geef ik nazorginstructies mee. Deze zijn van belang bij het herstelproces van de Powder Brows. Probeer deze zo nauwkeurig mogelijk op te volgen. Deze instructies ontvang je ook via de email bij het maken van een afspraak.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Voor een mooi resultaat is een nabehandeling te adviseren. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u 6 weken na de eerste behandeling voor een nabehandeling komt.

In zeer uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat de huid de pigmenten niet goed opneemt, dan kan een derde behandeling nodig zijn.

Hoe lang gaan Ombré Powder Brows mee?

Nazorginstructies en advies
Ombré Powder Brows gaan gemiddeld 1,5 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kan genieten van je permanente make-up.
Geniet gemiddeld 1,5 jaar van je wenkbrauwen
Ga jij vaak zonnebaden? Dan is de kans op vervaging groter. Het voordeel is wel dat bij Ombré powder brows de pigmenten geleidelijk vervagen en er geen kale plekken komen in de wenkbrauwen.

Wat kosten Ombré Powder Brows?

De prijs van Ombré powder brows bedraagt €350 inclusief nabehandeling. De nabehandeling vindt plaats na ongeveer 6 weken.

Kan PMU bij iedereen toegepast worden?

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of je huidaandoeningen hebt. Dan kunnen wij vertellen of je wel of niet behandeld kan worden.
Op de volgende plaatsen brengen wij geen PMU aan:
• Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
• Op een litteken dat minder dan een jaar oud is
• Op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd
• Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
• Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

Kan ik mijn oude PMU laten coveren?
Heb je ooit ergens anders Powder Brows of microblading laten zetten? Dan ontvang ik graag eerst een foto van je wenkbrauwen vóórdat je een afspraak boekt. Er wordt GEEN werk van andere artiesten bijgewerkt. Alleen wanneer de ‘’oude’’ semi permanente make-up bijna helemaal vervaagd is kun je na goedkeuring d.m.v. foto’s bij Beauty by Eden terecht voor een nieuwe Ombré Powder Brows behandeling.
Ik heb diabetes, mag ik behandeld worden?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Wat te doen na de permanente make-up behandeling?
Na behandeling krijg je informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over hoe je jouw wenkbrauwen het beste kunt verzorgen maar ook wat je vooral niet moet doen na de behandeling.
Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om de eerste week na de behandeling niet te sporten en naar een zonnebank of sauna te gaan.
Hoe pijnlijk is permanente make-up?
De behandeling is niet voor iedereen geheel pijnloos. Vaak wordt het gevoel van epileren als pijnlijker ervaren. Mocht het toch pijnlijk worden dan kan de huid verdoofd worden. Vaak is dat niet nodig.
Ik ben zwanger of ik geef borstvoeding. Mag ik behandeld worden?
Neem geen tatoeage als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet alle risico’s rond het tatoeëren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Mocht je bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag je bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor jouw (ongeboren) kind.
Ik heb botox, mag ik behandeld worden?
Je mag behandeld worden indien je de botox behandeling 4 weken geleden hebt gehad. Wij adviseren om eerst PMU te nemen.
Wat moet ik vermijden na de behandeling?
Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om de eerste week na de behandeling niet te sporten en naar een zonnebank of sauna te gaan.
Ook adviseren wij om 7 dagen na de behandeling geen make-up aan te brengen.
Worden de wenkbrauwhaartjes geschoren tijdens de behandeling?
Tijdens de behandeling wordt een mooie vorm gegeven aan de wenkbrauwen. Vaak worden de haartjes die niet bij de vorm horen geëpileerd. Indien gewenst kunnen deze haartjes ook blijven. Dit gebeurt altijd in overleg.
Voor welke leeftijd is permanente make up?
Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 16 jaar. Hierbij is geen toestemming vereist van je ouders.

Meer weten?

Neem contact op!